Zapowiedź sobotniego Pucharu MACEC

03/10/2013 0:00:00

W najbliższą sobotę na torze w Tarnowie – Mościcach, zostanie rozegrany Puchar MACEC – Stowarzyszenie Motocyklowe Krajów Europy Środkowej. Puchar ten, jest rozgrywany od 2004 roku, a w debiutanckim sezonie powyższych zawodów, złotym medalistą okazał się obecny kierownik tarnowskiej drużynyPaweł Baran. W klasyfikacji medalowej państw, Polska zajmuje 1. miejsce ze zdobyczą 12. medali (trzy złote, sześć srebrnych i trzy brązowe). Jednym ze srebrnych medalistów, jest obecny junior Unii TarnówMateusz Borowicz.

Przy ulicy Zbylitowskiej 3, zmierzą się ze sobą zawodnicy z Ukrainy, Czech, Węgier, Bułgarii, Rumunii oraz z Polski

Reprezentantami naszego kraju będą m.in. młodzi tarnowianie. Dzięki tym zawodom, niewątpliwie nabiorą oni większego doświadczenia, a sami będą mogli spróbować swoich sił na torze.

Pierwszym tarnowianinem, który wystąpi w sobotę jest Edward Mazur. Wielokrotnie mogliśmy go zobaczyć w zawodach młodzieżowych, a także podczas ligowych meczy. Drugim z tarnowian jest Ernest Koza. W tym sezonie, jako gość reprezentował on barwy krakowskiej Speedway Wandy w której szło mu całkiem dobrze. Damian Dąbrowski to trzeci z zawodników Jaskółek. Damian zdał w tym roku licencję żużlową, więc nie ma aż takiego doświadczenia jak jego klubowi koledzy. Sobotnie zawody dadzą mu jednak szanse sprawdzenia swoich umiejętności.

Zawodnikami rezerwowymi tych zawodów będą młodzieżowcy Unii Tarnów – Arkadiusz Madej i Dawid Matura

W awizowanym składzie znajduje się także wychowanek tarnowskiej Unii, obecnie reprezentujący barwy Kolejarz OpoleStanisław Burza. Wśród fanatyków tarnowskiego, czarnego sportu jest on zawsze dobrze wspominany i mile widziany w Jaskółczym Gnieździe. Drugim z wychowanków Tarnowa, którego zobaczymy na torze przy ulicy Zbylitowskiej 3 jest Jakub Jamróg. Tego zawodnika nie trzeba nikomu specjalnie przedstawiać. Pomimo tego, że w trakcie sezonu został on wypożyczony do pierwszoligowego klubu – Orła Łódź, nikt w Tarnowie nie zapomniał, że to m.in. dzięki dobrej postawie Jakuba Unia Tarnów w roku 2012 została Drużynowym Mistrzem Polski

Sobotnie zawody pomimo małej ilości znanych zawodników mogą być naprawdę ciekawe !
Zapraszamy wszystkich już w najbliższa sobotę na stadion przy ulicy Zbylitowskiej 3.

Wstęp na te zawody jest bezpłatny ! Początek o godzinie 11:00. Tego dnia, drugi łuk będzie zamknięty !

Przypominamy, że tego samego dnia, o godzinie 18:00, odbędzie się koncert popularnego hip-hopowego artystySokół&MARYSIA STAROSTA ft.Włodi (bilety do nabycia w sieci sklepów Al.Capone). Dodatkowo tego dnia, Kibice będą mieli możliwość obejrzenia ostatniego turnieju Grand Prix.

Lista startowa:
1.Edward Mazur