“Trzeba się skupić na tym co będzie” -Maciej Janowski

19/08/2013 0:00:00

W niedzielnym meczu Unia Tarnów na własnym torze pokonała Unibax Toruń 50:40. W zawodach tych z badzo dobrej strony zaprezentował się Maciej Janowski, który w swoich pięciu startach wywalczył 13 punktów. Maciej po meczu nie ukrywał swej radości. –Jestem bardzo zadowolony z dzisiejszych zawodów. Jesteśmy w fazie play-off, a to był nasz cel- przyznaje.

Dzięki wczorajszemu zwycięstwu Unia Tarnów znalazła się w fazie play-off. Nie było to jednak takie proste. Nie powinniśmy jednak oglądać się za siebie, o czym przekonuje sam Magic. –Zapomnijmy o tym co było. Trzeba się skupić na tym, co będzie.-stwierdził.

Po przegranym meczu w Częstochowie, w którym Jaskółki nie zdobyły nawet punktu bonusowego sytuacja bardzo się skomplikowała. Właśnie dlatego niedzielny mecz był walką o wszystko. Sami zawodnicy zdawali sobie sprawę z powagi sytuacji. –To był bardzo ważny mecz. Wiedziałem, że musimy wygrać i starałem się z całych sił. –mówi Janowski

W przyszłym sezonie w Enea Ekstralidze nie zobaczymy drużyny PGE Marmy Rzeszów, która po przegranym meczu w Bydgoszczy potwierdziła swój spadek do I ligi. Mecz z podkarpacką drużyną zawsze przynosił wiele emocji, a same zawody były nazywane derbami południa. Maciej Janowski nie ukrywa swojego niezadowolenia z tego powodu. –Jest mi przykro,że rzeszowska drużyna spadła do I ligi. Nie tylko przez pryzmat derbów, bo bardzo lubię jeździć w Rzeszowie i pasuje mi tamtejszy tor. Mają tam piękny stadion. Moim zdaniem miejsce Rzeszowa tak samo jak i Wrocławia jest w Ekstralidze. Szkoda, że jeden z tych zespołów musiał odpaść. Wypadło na Rzeszów. Przykro, bo wiadomo, że są to derby, które zawsze dodawały fajnego smaczku.

We wszystkich ligowych meczach na ulicy przy Zbylitowskiej 3 są obecni tarnowscy sympatycy żużla, którzy wraz z grupą Prostacy05 prowadzą głośny doping. Dzięki temu są oni jak ósmy zawodnik w drużynie. Co o tym myśli Maciej Janowski ? –Nasi kibice są po prostu wspaniali-podsumowuje zawodnik z uśmiechem na twarzy.

Małopolska

Nowrem Group