PGE Ekstraliga

Zapowiedź turnieju pożegnalnego Garego Havelocka

Przed nami pierwsze oficjalne zawody w nowym sezonie, w których wystąpi zawodnik Jaskółek. Już jutro, 21 marca na torze w Poole zostanie rozegrany turniej pożegnalny Garego Havelocka.

Postać Garego Havelocka jest dobrze znana sympatykom speedwaya. Brytyjczyk urodził się 1968 roku i od początku swojej kariery odnosił sukcesy. Jego największym osiągnięciem było zdobycie w 1992 roku tytułu Indywidualnego Mistrza Świata. Przez wiele lat swojej kariery startował w różnych klubach w Polsce.

Gospodarz imprezy przyszykował bardzo mocną obsadę, w której znalazło się również miejsce dla Grega Hancocka. Obaj Panowie niejednokrotnie mieli okazję ścigać się na żużlowych owalach. Oprócz Amerykanina pojawią się byłe „Jaskółki” czyli Maciej Janowski i Bjarne Pedersen. Na torze zaprezentują się także między innymi Darcy Ward, Chris Holder, Fredrik Lindgren, Scott Nicholls czy Chris Harris. Równie mocna jest obsada menadżerska obu zespołów. Tworzyć ją będą uwielbiany w Tarnowie jak i na całym świecie sześciokrotny Mistrz Świata Szwed Tony Rickardsson, a także Mistrz Świata z 2000 roku Brytyjczyk Mark Loram.

Atrakcje dla kibiców w Poole trwają już od środy, natomiast same zawody planowane są na piątek na godzinę 20.30. U progu sezonu życzymy zawodnikom przede wszystkim bezkolizyjnej jazdy i dobrej zabawy. Po zawodach zapraszamy naszych kibiców na relację.

saletrosanazoty-starttyskie

budpolLottoToskana