Kenneth Bjerre

Kenneth Bjerre urodził się 24 maja 1984 roku duńskim Esbjergu. W swoim dorobku ma starty w elitarnym cyklu Grand Prix, gdzie pięciokrotnie stawał na podium pojedynczej rundy, w tym raz wygrywając. Indywidualnie Jego największym sukcesem jest srebrny medal Indywidualnych Mistrzostw Świata Juniorów wywalczony w 2004 roku we Wrocławiu. Podczas juniorskich startów aż czterokrotnie zostawał najlepszym juniorem w Danii. Wraz z seniorską reprezentacją narodową dobył sześć medali Drużynowego Pucharu Świata. W dorobku ma również pięć medali Indywidualnych Mistrzostw Danii, w tym złoty z 2010 roku. W Polsce reprezentował do tej pory barwy siedmiu klubów. Od sezonu 2015 jest zawodnikiem Grupy Azoty Unii Tarnów, a od sezonu 2017 został jej kapitanem.

saletrosanNOXY

tyskie

wia-lanwamexsamrozkwitnad-stawkiemmrowkampgk-1megaelkrystankluzahektordunajecdekercezarcarsprintarkanankopolagriaRigatoniMATBUDKARMOTCINEMA 3DGaleria TarnoviaTarnowska TV HDKLICH

AMS Iveco