Zapowiedź 6 kolejki Elitserien

11/06/2013 0:00:00

We wtorek 11 czerwca odbędzie się 6 kolejka Szwedzkiej Elitserien. Jak co tydzień na Szwedzkich torach nie zabraknie zawodników Unii Tarnów.

Na początek spotkanie Pirarterny Motali z Hammarby Sztokholm. W drużynie gospodarzy po raz kolejny zabraknie Macieja Janowskiego. Magic miał słaby początek sezonu w Szwecji i jak do tej pory zastępowany jest innymi zawodnikami. Z kolei w drużynie Hammarby pojawią się dwaj inni zawodnicy Jaskółek. Będą to znajdujący się wciąż w dobrej dyspozycji Artem Laguta oraz Leon Madsen. Dla Duńczyka będzie to drugi mecz po przerwie spowodowanej kontuzją. Leon trenował w Ostrowie, a następnie zaliczył zawody w Gnieźnie, w których zdobył 3 punkty. Sam trener Marek Cieślak zauważył, że Madsenowi brakuje jazdy, więc liczymy, że z każdym biegiem forma będzie szła w górę. Dla gości będzie to ciężki, ale bardzo ważny mecz, ponieważ okupują ostatnie miejsce w ligowej tabeli.

Poczynania naszych zawodników będzie można śledzić również w meczu Elit Vetlandy z Dackarną Malilla. W drużynie Mistrzów Szwecji wystartują Martin Vaculik oraz Janusz Kołodziej. Wydaje się, że Słowak ma już za sobą problemy sprzętowe z początku sezonu. W kolejnych zawodach notuje coraz lepsze wyniki, coraz rzadziej przytrafiają się wpadki. Janusz Kołodziej również nie mógł być zadowolony z formy sprzętowej, ale ostatnie występy pokazują, że i u niego pojawiła się w tej kwestii znaczna poprawa. To dobra wiadomość dla Bose Wirebranda, który liczy na dobrą postawę tych zawodników, bowiem na początku sezonu uciekło już sporo punktów. W składzie awizowanym zespołu z Malilli widnieje nazwisko Patricka Hougaarda, jednak zawodnik ten zaliczył groźny upadek w lidze Angielskiej i nie wiadomo czy będzie mógł wystąpić w tym meczu.

Początek wszystkich spotkań o godzinie 19.00. Wszystkich Kibiców zapraszamy na wieczorną relację.

DIAGMEDICA & HOLI-MED

Arveel