Zapowiedź 12 kolejki Elitserien

29/07/2013 0:00:00

We wtorek, 30 lipca zostanie rozegrana kolejna kolejka szwedzkiej Elitserien. Będzie to już 12 runda rozgrywek, coraz bliżej więc ważne rozstrzygnięcia. Wszystkie drużyny potrzebują punktów, o które będą walczyć również nasi zawodnicy, a więc powinno być bardzo ciekawie.

Duże emocje czekać będą kibiców w Vastervik. Miejscowa drużyna podejmie coraz bardziej rozpędzoną ekipę Elit Vetlandy. Vastervik to obecnie wicelider tabeli. Zawodnicy świetnie jeżdżą na swoim torze. Z drugiej strony ekipa, która po słabym początku szybko gromadzi punkty. Kolejne dwa mogą dać im awans o jedną pozycję w tabeli, a więc walka będzie ciekawa. W ekipie Bose Wirebranda tradycyjnie pojadą Martin Vaculik i Janusz Kołodziej. Obydwaj nasi zawodnicy są mocnym punktami swojego klubu i miejmy nadzieję, że tak będzie również podczas najbliższej kolejki.

W innym meczu Hammarby Sztokholm podejmie Smedernę Eskilstuna. O ekipie gospodarzy nie można powiedzieć wiele dobrego. Zajmuje ona ostatnie miejsce w tabeli, a ostatnio zostali rozbici przez Vastervik. Na domiar złego na uraz narzeka najlepszy zawodnik gospodarzy – Grzegorz Walasek. Polak znajduje się co prawda w awizowanym składzie, ale sam przyznaje, że nie czuje się najlepiej. W składzie widnieje także nazwisko naszego zawodnika – Leona Madsena. Duńczyk podobnie jak jego drużyna nie może być zadowolony z ostatnich wyników. Trzymamy kciuki jednak, aby nastąpiło przełamanie.

Mecze już tradycyjnie rozpoczną się o godzinie 19.00.