Wypowiedzi pomeczowe

18/08/2013 0:00:00

Jan Ząbik (trener Unibaxu Toruń):
Tarnowianie byli lepsi. Lepiej startowali. U nas parę błędów, niepotrzebna taśma. Paweł Przedpełski w pierwszym biegu też się nie dopasował, ale on po prostu pierwszy raz tu jechał, Adrian też w ostatnim biegu chciał polepszyć, a pogorszył. Jednak najważniejsze jest że szczęśliwie odjechaliśmy tą rundę zasadniczą. Będziemy jechać od nowa. Uważam, że zawody były dobre dla kibiców, wygrał lepszy.

Paweł Przedpełski (Unibax Toruń):
To był mój debiut. Do pierwszych 2-3 nie mogłem się dopasować i szczerze mówiąc zraziłem się do tego toru bo mi kompletnie nie wychodziło, ale później poprawiłem starty i było lepiej.

Marek Cieślak (trener Unii Tarnów):
Troszkę się obawiałem, bo wiedziałem co jest z Artemem. Duża gorączka, złapał jakąś grypę. Wiedziałem, że jak będzie zdolny to pojedzie, a jak nie to nie. Posypał się sprzęt Kacprowi Gomólskiemu, który 2 pierwsze starty jechał dobrze, a później zapasowy już nie jechał tak dobrze. Znaliśmy wynik z Leszna i cała drużyna stanęła na wysokości zadania. Jestem bardzo zadowolony z postawy zawodników, przed nami play-offy i zobaczymy jak będzie.

Martin Vaculik (Unia Tarnów)
To był mój normalny występ, do którego wszyscy działacze, wszyscy kibice byli przyzwyczajeni. Nie wiem co się stało w tym sezonie że trochę błądzę i już chyba było dosyć tego złego. Staram się jak mogę. Dziś zmieniłem trochę ustawienia. Szczerze mówiąc to w tym sezonie może raz trenowałem na tym torze, bo doszło to Grand Prix i dużo namieszało. Dziś założyłem inne przełożenia niż do tej pory. Bardzo cieszymy się, że jesteśmy w play-offach. Ja obiecuję, że zrobię wszystko, żeby dobrze jechać.

Maciej Janowski (Unia Tarnów):
Bardzo się cieszymy, że będą play-offy, które jeszcze przed 3 godzinami nie były pewne. Nawet jak chodziliśmy po torze to każdy gdzieś tam na telefonie emocjonował się tymi wynikami z Leszna. To był nasz cel, żeby dojść do play-offów. Udało się to osiągnąć. Staraliśmy się, pomagaliśmy sobie i udało się.

DIAGMEDICA & HOLI-MED

Arveel