Wtorkowy wieczór w Elitserien z udziałem Jaskółek

18/06/2013 0:00:00

Mecze 7 kolejki Elitserien tak się ułożyły, że Jaskółki wystąpią tylko w jednym spotkaniu. Będzie to pojedynek pomiędzy Hammarby Sztokholm a Elit Vetlandą. W drużynie stołecznej z numerem 3 awizowany jest Artem Laguta. Rosjanin ma coś do udowodnienia, gdyż w poprzedniej kolejce pojechał zdecydowanie poniżej swoich możliwości i teraz z pewnością będzie chciał udowodnić swoją wartość. W składzie Hammarby pod numerem 2 widnieje nazwisko Leona Madsena. Duńczyka jednak prawdopodobnie nie zobaczymy w tym spotkaniu. Nie czuje się on najlepiej po upadku w Bydgoszczy i znów konieczny jest odpoczynek. W ekipie Bose Wirebranda z numerem 1 pojedzie Martin Vaculik. Forma Słowaka jest w tym sezonie nierówna i tak naprawdę ciężko wytypować ile punktów może zdobyć w najbliższym spotkaniu. Awizowany jest również Janusz Kołodziej, który także przeplata bardzo dobre mecze tymi słabymi. Sam mecz będzie dość istotny dla układu tabeli, bowiem obie drużyny zawodzą na początku sezonu. Liczymy na to, że zarówno w jednej jak i drugiej drużynie to zawodnicy Unii Tarnów odegrają główne role. Początek spotkania we wtorek o godzinie 19.00.