PGE Ekstraliga

Wielki pech – złamana ręka Jakuba Jamroga

Przemysław Frączek

Niestety przykre wieści otrzymaliśmy właśnie z Terenzano. Jakub Jamróg doznał złamania ręki. Bardzo możliwe, że naszego zawodnika czekać będzie operacja, ale decyzja nastąpi po konsultacji lekarskiej w Polsce. Przypomnijmy, Jakub Jamróg z 11 punktami po rundzie zasadniczej trafił do biegu barażowego, którego stawką był awans do SEC Challenge. Kuba wraz z Linusem Sundstromem upadł na tor. Nikt nie został wykluczony z wyścigu, jednak nasz zawodnik nie pojawił się już na torze. Kubie życzymy jak najszybszego powrotu do zdrowia, a to jest mu potrzebne nie tylko do sportu, ale przede wszystkim dla świeżo powiększonej rodziny. O stanie zdrowia naszego zawodnika będziemy informować.

saletrosanazoty-starttyskie

budpolLottoToskana