PGE Ekstraliga

Unia Tarnów ŻSSA dziękuje sponsorom za sezon żużlowy 2014

Zawodnicy Grupy Azoty Unii Tarnów zakończyli tegoroczny sezon z brązowym medalem Drużynowych Mistrzostw Polski. Tym samym tarnowianie obronili trzecie miejsce wywalczone przed rokiem. Żużlowcy z Jaskółką na plastronie zdobywali również liczne trofea w innych zawodach w Polsce. Janusz Kołodziej zdobył w Finale Indywidualnych Mistrzostw Polski brązowy krążek. Kacper Gomólski wraz z Mateuszem Borowiczem wywalczyli srebrny medal Młodzieżowych Mistrzostw Polski Par Klubowych, a ten pierwszy dodatkowo brązowy w Finale Mistrzostw Polski Par Klubowych wraz z Krzysztofem Buczkowskim.Ginger dołożył również srebrny medal Indywidualnych Mistrzostw Świata Juniorów oraz drugie miejsce w Finale Złotego Kasku, a Martin Vaculik zajął trzecie miejsce w historycznych Indywidualnych Międzynarodowych Mistrzostwach Ekstraligi rozegranych na stadionie w Mościcach.

Wszystkie te sukcesy nie byłyby możliwe, gdyby nie ogromne wsparcie Głównego Partnera Unii Tarnów ŻSSA Grupy Azoty. Właśnie, dzięki pomocy potentata z branży chemicznej, którego kojarzyć można m.in. z takimi produktami jak, Saletrosan26, Tarnoform czy Tarnamid, udało zbudować się zespół jakiego Jaskółki nie miały od wielu lat. Drużyna tworzyła zgrany monolit nie tylko na torze, ale także poza nim, dzielnie się wspierając w trudnych chwilach. Nieocenione było również zaangażowanie Sponsora Strategicznego Tauron Polska Energia, która z tarnowskim żużlem jest na dobre i złe już od kilku lat. Tarnowski klub mocno wspierały również:Browar Carlsberg, Wes-Bud, Al.Capone oraz wiele innych firm.

Podziękowania należą się również tarnowskiej publiczności, która bardzo licznie zasiadała na trybunach tarnowskiego stadionu, gromko dopingując swoich pupili. Państwa doping z pewnością dodawał animuszu i serca do walki żużlowcom Jaskółek, którzy osiągali coraz to lepsze wyniki.

Zarząd Unii Tarnów ŻSSA serdecznie dziękuje wszystkim dobroczyńcom za miniony sezon oraz liczy na możliwość dalszej, owocnej współpracy w kolejnych latach.

sponsor-tarnow

sponsor-tarnow sponsor-tarnow sponsor-tarnow sponsor-tarnow