Unia gra z WOŚP

07/01/2014 0:00:00

W najbliższy weekend w całej Polsce odbędzie się 22. Finał Wielkiej orkiestry Świątecznej Pomocy. Do całej akcji włączyła się również czynnie Unia Tarnów ŻSSA. Już w sobotę 11. stycznia na stadionie miejskim w Tarnowie odbędzie się druga edycja MOTO – SOBOTY. Całą imprezę organizuje Automobilklub Tarnowski, Tor Kartingowy Daytona Tarnów oraz Unia Tarnów ŻSSA.

W przeddzień (sobota 11 stycznia) 22 Finału WOŚP zapraszamy na stadion żużlowy w Mościcach już od godziny 9.00, gdzie z pewnością nie zabraknie niezapomnianych wrażeń oraz licytacji na rzecz Wielkiej Orkiestry Świątecznej Pomocy. Pojawi się m.in. Andrzej Szepieniec znany z widowiskowego i bezkompromisowego stylu jazdy swoim ponad 500 konnym Mitsubishi Lancer. Ponadto będą Paweł Łuczkiewicz oraz wielokrotny rajdowy Mistrz Polski Waldemar Doskocz.

Do wylicytowania będzie m.in. Fiat 126p przygotowany do startów w cyklu Formuła 126, która niedawno gościła na tarnowskim torze. Samochód został przekazany na ten cel przez firmy CK LAB oraz BURZUAZII – sponsorów organizowanego od zeszłego roku przez Stowarzyszenie ProMotorsports cyklu wyścigów pod nazwą Formuła 126. Jego licytacja zacznie się w sobotę, na żywo na Stadionie żużlowym w Tarnowie.

Więcej ciekawych informacji można znaleźć na stronie wydarzenia pod adresem: https://www.facebook.com/events/1393564947557990/

Od godziny 12:00 zapraszamy na tor kartingowy DAYTONA, gdzie będzie można przejechać się gokartem za pół ceny. Niezabranie oczywiście jazd pokazowych oraz gości z różnych dyscyplin nie tylko motorowych.

Ponadto Unia Tarnów ŻSSA przekazała plastron byłego Kapitana Jaskółek Sebastiana Ułamka z finału Indywidualnych Mistrzostw Polski na rzecz Wielkiej Orkiestry Świątecznej Pomocy w Żabnie.

Na aukcjach WOŚP można licytować także m.in. motocykl Janusza Kołodzieja na którym zawodnik Unii Tarnów startował w cyklu Grand Prix w sezonie 2011. Link do licytacji : http://aukcje.wosp.org.pl/motocykl-zuzlowy-janusza-kolodzieja-speedway-i894169

Ciekawą atrakcją jest także możliwość wylicytowania przejażdżki Subaru Impreza N14 z Kapitanem Jaskółek Januszem Kołodziejem. Link do licytacji: http://aukcje.wosp.org.pl/przejazdzka-rajdowym-subaru-z-januszem-kolodziejem-i895709

DIAGMEDICA & HOLI-MED

Arveel