Unia gotowa do sezonu! Kacper Gomólski zostaje w Tarnowie!

21/11/2013 0:00:00

Dzisiaj nową roczną umową z tarnowskim klubem związał się Kacper Gomólski. Dla Gingera jest to już trzeci rok w barwach Unii Tarnów. Będzie to dla niego ostatni rok w gronie juniorów.

Kacper jest bardzo zadowolony z pozostania w tarnowskim klubie na kolejny rok i ma nadzieję, że wraz z kolegami z zespołu powalczy o dobry wynik. – Bardzo się cieszę że zostaje w Tarnowie. Będzie to już mój trzeci sezon w Unii i muszę przyznać że zżyłem się z klubem oraz kibicami. Pojawiały się inne, czasem nawet ciekawy oferty ale tarnowski klub miał pierwszeństwo. Od początku byłem nastawiony że zostanę w Tarnowie. Udało się szybko dogadać z działaczami i mam nadzieję że po raz kolejny powalczymy o dobry wynik – powiedział Ginger.

Żużlowiec ma nadzieję, że dobrymi występami ligowymi uda mu się dostać do ścisłej kadry juniorskiej. – Chciałbym wreszcie pojechać w kadrze podczas DMŚJ. Moim celem jest poprawienie wyników indywidualnych i drużynowych. Liczę również na dobre występy w ligach zagranicznych, ale starty w Polsce będą dla mnie priorytetem – powiedział po podpisaniu kontraktu z Unią Tarnów Kacper Gomólski.

Miniony sezon był dla wychowanka Startu Gniezno bardzo udany. Kacper zdobywał bardzo dużo cennych punktów dla Jaskółek w meczach ligowych, przyczyniając się w ewidentny sposób do brązowego medalu Drużynowych Mistrzostw Polski. Jego waleczna postaw pozwoliła juniorom zdobyć srebrne medale w finale Młodzieżowych Drużynowych Mistrzostw Polski w Częstochowie. Indywidualnie był bliski medalu w tarnowskim finale Młodzieżowych Indywidualnych Mistrzostw Polski. Brak medalu powetował sobie w Mistrzostwach Świata Juniorów, gdzie wywalczył brązowy medal, co jest jego największym sukcesem do tej pory.

DIAGMEDICA & HOLI-MED

Arveel