UKS Jaskółki Tarnów z nowym sprzętem

03/13/2017 21:46:32

W dniu dzisiejszym klub UKS Jaskółki Tarnów zakupił dla swoich wychowanków nowy silnik JAWA 250ccm wraz z całym osprzętem, który był przygotowywany w fabryce Jawy.

– Robimy kolejny krok do przodu w podniesieniu standardów szkolenia, jak i dostosowujemy się do nowych regulaminów jak i wymogów, które obowiązują od tego sezonu w Polsce. Adepci, którzy doskonale opanowali technikę jazdy na mini torze na silnikach 125ccm od tego sezonu będą mogli podnosić swoje umiejętności na silniku Jawa 250ccm podczas treningów na dużym torze – powiedział trener Mirosław Cierniak.

Opiekun tarnowskich mini żużlowców nie kryje radości. – Cieszymy się, że mogliśmy zakupić ten sprzęt przez co nasi wychowankowie będą mogli trenować bez ograniczeń już od 13 roku życia na dużym torze. Niektórzy trenerzy popełniają błąd sadzając trzynastolatków na silnikach 500ccm z ograniczeniem gazu lub wsadzonym dławikiem w gaźnik, co jest złym rozwiązaniem. Ponadto w tym sezonie nasi wychowankowie będą mogli startować w oficjalnych zawodach organizowanych w naszym kraju jak i za granicą dla tych pojemności silników – podsumował.

ewinner

wesbudSolektro