PGE Ekstraliga

Udany występ mini żużlowców w Toruniu

Marcin Michoń

W sobotę w Toruniu odbyła się IX runda IMP oraz II runda DMP na mini żużlu.

W zawodach indywidualnych z dobrej strony zaprezentował się Piotr Świercz, który zakończył turniej na trzecim miejscu z dorobkiem 11 punktów (2,2,2,3,2). Nieco pecha miał Mateusz Cierniak, który przez defekt motocykla na punktowanej pozycji wylądował tuż za podium z 10 punktami (3,1,3,D,3). Czternastą pozycję zajął Mateusz Gzyl, który uzbierał 3 oczka (0,1,1,1,0). Najlepszy w zawodach okazał się Wiktor Przyjemski z Polonii Bydgoszcz, a drugi był Paweł Tryburski z Wybrzeża Gdańsk.

W zawodach drużynowych podopieczni trenera Mirosława Cierniaka zajęli II miejsce. Triumfowali zawodnicy z Bydgoszczy, a trzeci byli gdańszczanie. Punkty dla Jaskółek zdobywali – Mateusz Cierniak 8 (3,W,2,3), Piotr Świercz 9 (2,3,1,3) i Mateusz Gzyl 6 (1,1,2,2).

13978312_588874767959764_1510339489_o

14001926_588874864626421_990266532_o