PGE Ekstraliga

Treningi w Gorican

Zawodnicy Unii, pomimo powrotu zimy do Tarnowa wyjadą już w czwartek na tor. Nie odbędzie się to jednak na Stadionie Miejskim w Tarnowie, a na obiekcie należącym do rodziny Pavlic, w chorwackim Gorican.

Oprócz Maćka i Kacpra, którzy będą startowali w Anglii, będę miał do dyspozycji wszystkich zawodników, łącznie z Madsenem i Vaculikiem. Potrenujemy w Gorican w czwartek i w piątek. Nie możemy zostać dłużej ponieważ w weekend planowane są zawody na tym torze. – powiedział Marek Cieślak.

Szkoleniowiec Jaskółek liczy że wyjazd na Chorwację będzie ostatnim etapem przygotowaniem poza granicami kraju: Tor w Tarnowie mamy właściwie gotowy do sezonu, musimy tylko poczekać na kilka dni dobrej pogody. W przyszłym tygodniu prognozy przewidują dobrą pogodę, a my potrzebujemy kilku na prawdę ciepłych i słonecznych dni aby myśleć o treningach w Tarnowie.

saletrosanazoty-starttyskie

budpolLottoToskana