„Tor jest coraz lepszy” – Krzysztof Buczkowski

22/03/2014 0:00:00

Wczoraj tarnowscy zawodnicy rozpoczęli kolejne treningi na domowym torze. Wśród żużlowców nie zabrakło nowego zawodnika Unii TarnówKrzysztofa Buczkowskiego.

Zawodnik zauważa bardzo dużo postępy, jakie robi z treningu na trening. – Jest na razie nie źle. Na dzień dzisiejszy radzę sobie już o wiele lepiej niż w tamtym tygodniu. Zaczynam ten sprzęt czuć dobrze. Ten tor jest coraz lepszy, więc dla mnie do jeżdżenia myślę, ze też będzie dobry – stwierdza.

Żużlowcy na treningi uczęszczają bardzo systematycznie, gdzie dokładnie sprawdzają swój sprzęt. Nie inaczej jest w teamie Krzysztofa. – Na treningach bardzo dużo sprawdzamy. Zaczęły się jazdy w czwórkę, więc to też jest bardzo fajne. Ja bazuję na dwóch silnikach z tamtego roku. Mam oczywiście też nowe na ten sezon i to jest moja baza. Jak na razie jeżdżę zarówno na jednych jak i na drugich. Jest na razie nie źle – zdradza.

Krzysztof, jako nowy, tarnowski zawodnik musi zapoznać się z miejscową publicznością. Idealną okazją do tego było wczorajsze spotkanie z uczniami w jednym z tarnowskich gimnazjów, a także poniedziałkowa prezentacja drużyny. – Wczoraj było pierwsze przetarcie. Spotkałem się z uczniami z Zespołu Szkół w Lisiej Górze. W poniedziałek natomiast jest prezentacja, gdzie czeka mnie kolejne spotkanie z Kibicami oraz sponsorami, więc to będzie ciekawy, ale także ciężki dzień – przyznaje.

Przed poniedziałkową prezentacją nowy zawodnik tarnowskich Jaskółek nie odczuwa żadnego stresu. – Jak na razie nie czuję żadnej presji czy też stresu. Muszę poznać nowych ludzi. Jestem na to bardzo otwarty i mam nadzieję, że oni też przyjmą mnie jak najlepiej – powiedział.

Tor przy ulicy Zbylitowskiej 3 dla wielu zawodników ciągle jest zagadką. Nie inaczej było to u Krzysztofa, kiedy przyjeżdżał ze swoją byłą drużyną na Ekstraligowe mecze. Zawodnik przyznaje jednak, że tarnowski owal od tego czasu za wiele się nie zmienił, a sam znalazł już na niego receptę. – Kiedy tu przyjeżdżałem to nie wiedziałem jak się przełożyć do tego toru. Teraz to już wiem, więc moja wiedza jest większa. Jednak tor, jako tako się nie zmienił – mówi.

Na koniec zawodnik przekazuje kilka słów dla tarnowskich fanów – Bardzo Was pozdrawiam i mam nadzieję, że będziecie w jak największej ilości przychodzić na stadion. Do zobaczenia! – zakończył.

Zapraszamy do galerii z treningu https://unia.tarnow.pl/galeria.php?id=75 , a także ze spotkania w Gimnazjum nr 2 https://unia.tarnow.pl/galeria.php?id=74