„To niech oni się martwią” – Marek Cieślak

09/01/2014 0:00:00

Unia Tarnów
zainauguruje nowy sezon Enea Ekstraligi w spotkaniu z aktualnymi Drużynowymi Mistrzami Polski w Zielonej Górze.

Trener Unii Tarnów krótko wypowiedział się na temat pierwszego pojedynku Jaskółek oraz całego terminarzu. – Uważam, że terminarz jest całkiem niezły dla naszego zespołu. W pierwszej kolejce jedziemy do Zielonej Góry. To niech oni się martwią jak z nami wygrać, bo my zrobimy wszystko żeby wywieźć stamtąd punkty – powiedział Marek Cieślak.

W lipcu czeka nas miesięczna przerwa w rozgrywkach. – W trakcie tej prawie miesięcznej przerwy w rozgrywkach zorganizujemy pewnie jakieś mecze sparingowe, aby zawodnicy, którzy nie będą jechać w kadrze mogli podtrzymać formę – zakomunikował trener Unii Tarnów.

Na temat pierwszego spotkania tarnowian kilka słów powiedział także Rzecznik Klubu. – Trafiliśmy na bardzo mocnego przeciwnika, jakim jest Mistrz Polski, ale na pewno nie obawiamy się tego meczu. Liczymy na to, że pogoda pozwoli nam w marcu wyjechać na tor. Jeśli nie uda się to w Tarnowie będziemy szukali możliwości jazdy również za granicą. Wierzę, że zawodnicy postarają się o jak najlepszy wynik w Zielonej Górze – powiedział Łukasz Izak.

DIAGMEDICA & HOLI-MED

Arveel