„Ten sezon nie był do końca udany” – Kacper Gomólski

03/11/2013 0:00:00

Kacper Gomólski to jeden z zawodników, który w minionym sezonie bronił barw tarnowskiej Unii. Zmiana Klubu jaką dokonał Ginger dwa sezony temu wyszła mu na dobre. Kacper przez dwa lata spędzone w Tarnowie pod okiem trenera – Marka Cieślaka nabrał bardzo dużego doświadczenia, w wyniku czego zdobył wiele medali.

Pomimo korzystnych rezultatów, Kacper nie jest do końca zadowolony z mijającego sezonu. – Ten sezon nie był do końca udany, chociaż trzeba przyznać,że w moim wykonaniu o wiele lepszy od poprzedniego. Zdobyłem kilka medali i to jest pozytywny akcent tego sezonu – stwierdza Kacper.

Wczoraj ruszył okres transferowy. Kontrakt pomiędzy Kacprem Gomólskim, a Unią Tarnów dobiegł końca. Ginger przyznaje, że nie chciałby na kolejny sezon zmieniać Klubu. – Z Tarnowem mam wiele dobrych wspomnień m.in. zdobycie kompletu punktów na jednym z meczu ligowych, a także wywalczenie w tym sezonie brązowego medalu. Bardzo chciałbym pozostać w Tarnowie. Myślę, że za niedługo jakoś się dogadamy i w następnym sezonie będę mógł bronić biało – niebieskich barw. Mam nadzieję, że tak też się stanie.

W tej chwili Kacper, wraz z zaprzyjaźnionymi zawodnikami przebywa na wakacjach. Nie będą one trwały jednak długo, ponieważ Ginger zamierza bardzo ambitnie przygotowywać się do następnego sezonu. – Przygotowanie do następnego sezonu będzie bardzo ekstremalne. Mam poważny plan na zimę i wierzę, że wszystko ułoży się zgodnie z planem, a w przyszłym sezonie będzie jeszcze lepiej niż w tym. – kończy tajemniczo Kacper Gomólski.

DIAGMEDICA & HOLI-MED

Arveel