PGE Ekstraliga

Tarnowianie wrócili z obozu

Marcin Michoń

W piątek żużlowcy Unii Tarnów zakończyli niespełna tygodniowy obóz integracyjno – treningowy w Szczawnicy. Zawodnicy nie tylko sumiennie trenowali pod okiem trenerów Pawła Barana i Mirosława Cierniaka, ale również dużo rozmawiali o współpracy w nowym sezonie.

Podczas zgrupowania nasi zawodnicy dużo trenowali na nartach, snowboardzie i nartach biegowych na których przebiegli w sumie ponad 48km. Ponadto odbywały się zajęcia na sali gimnastycznej i basenie. Żużlowcy mieli do dyspozycji także saunę, gdzie mogli się zregenerować. Nie zabrakło oczywiście tradycyjnego chrztu zawodników, którzy niedawno uzyskali żużlowy certyfikat. Z kolei całe czwartkowe popołudnie poświęcone było na odnowę biologiczną w termach w Białce Tatrzańskiej.

W piątek wszyscy krajowi zawodnicy, którzy uczestniczyli w obozie wspólnie weszli na szczyt Trzech Koron, czym zakończyli bardzo udany obóz przygotowawczy.

saletrosanazoty-starttyskie

budpolLottoToskana