Tarnów będzie miał nowy stadion! + wideo

Marcin Michoń

W czwartek w odbyło się ważne dla losów Grupy Azoty Unii Tarnów spotkanie władz PGE Ekstraligi – Wojciecha Stępniewskiego i Ryszarda Kowalskiego z Prezydentem Miasta Tarnowa – Ryszardem Ciepielą. W spotkaniu uczestniczył również Prezes Łukasz Sady. Głównym tematem była infrastruktura stadionowa oraz przyszłość obecnego obiektu.

Prezydent Miasta zapewnił, że w Tarnowie powstanie nowy stadion przystosowany do rozgrywek PGE Ekstraligi. Najprawdopodobniej nowy stadion będzie nadal stadionem piłkarsko – żużlowym.

Co ważne klub Unia Tarnów otrzymał gwarancję od władz PGE Ekstraligi, że w przypadku awansu otrzyma licencję warunkową i będzie mógł bez przeszkód rywalizować w najlepszej lidze świata.

Zachęcamy do obejrzenia relacji wideo przygotowanej przez Tarnowska.tv. Link TUTAJ.

saletrosanazoty-startokocim