PGE Ekstraliga

Stanisław Burza wystąpi w zawodach na długim torze!

10 sierpnia (sobota) na torze w Rzeszowie odbędzie się pierwszy turniej o Indywidualne Mistrzostwo Świata na długim torze. To sport bardzo podobny do żużla, jednakże odbywa się na znacznie dłuższych torach niż w klasycznym żużlu, a sami zawodnicy uzyskują większe prędkości.

Jedynym polskim zawodnikiem jaki wystąpi w tych zawodach jest wychowanek tarnowskiej UniiStanisław Burza, który jak sam twierdzi decyzję podjął natychmiastowo: „Pojawiła się taka propozycja i długo się nad nią nie zastanawiałem. Kompletuję sprzęt aby wypaść w tych zawodach jak najlepiej. Będzie to dla mnie na pewno nowe doświadczenie.” – mówi popularny Stanley.

Wystartowanie w takich zawodach jest bardzo kosztowne. „Sam udział w takich zawodach to wydatek kilku tysięcy złotych. Pożyczyłem naprawdę dobry motocykl i mam nadzieję że osiągnę przyzwoity wynik. Liczę że znajdą się osoby które będą chciały pomóc. Zachęcam do kontaktu mailowego ze mną; burzaracing@wp.pl „.

Zawody odbędą się na rzeszowskim Stadionie Miejskim o godz. 18:30.

saletrosanazoty-starttyskie

budpolLottoToskana