PGE Ekstraliga

Sobotnie starty Jaskółek

Na zaplanowany jest Challenge IME w Żarnowicy. Zawody mają wyłonić 9 zawodników, którzy będą rywalizowali w cyklu 4 zawodów finałowych o Tytuł Indywidualnego Mistrza Europy. Pewnymi startu w finałach są już Tomasz Gollob, Emil Sajfutdinow, Tai Woffinden, Nicki Pedersen i Andreas Jonsson. W słowackiej Żarnowicy wystartuje 3 naszych zawodników. Największe szanse daje się Martinowi Vaculikowi. Nic dziwnego, że Słowak uważany jest za faworyta tych zawodów, bowiem to właśnie na tym torze rozpoczynał karierę żużlowca. Oprócz Martina w zawodach wystąpi także będą ostatnio w bardzo wysokiej formie Leon Madsen. Trzecim reprezentantem Jaskółek w tych zawodach będzie Maciej Janowski. Magic będzie pełnił rolę pierwszego rezerwowego. Stawka zawodów jest bardzo wyrównana i tak naprawdę każdy zawodnik będzie groźny. Początek tego ciekawego turnieju o godzinie 15.00

Lista startowa:
1. Robert Miśkowiak (Polska)
2. Sebastian Ułamek (Polska)
3. Grzegorz Zengota (Polska)
4. Kenni Larsen (Dania)
5. Martin Vaculik (Słowacja)
6. Maksim Bogdanow (Łotwa)
7. Roman Povazhny (Rosja)
8. Andriej Karpow (Ukraina)
9. Zdenek Simota (Czechy)
10. Leon Madsen (Dania)
11. Grigorij Łaguta (Rosja)
12. Kjastas Puodżuks (Łotwa)
13. Jurica Pavlic (Chorwacja)
14. Hans Andersen (Dania)
15. Tobias Busch (Niemcy)
16. Peter Karlsson (Szwecja)

17. Maciej Janowski (Polska)
18. Christian Hefenbrock (Niemcy)

Dziś zostanie rozegrany również kolejny mecz w Elite League. Spotkają się drużyny Eastbourne Eagles i Peterborough Panthers. W drużynie gości wystartuje Patrick Hougaard. Duńczyk startował wczoraj gościnnie w drużynie z Poole, dziś pojedzie już zgodnie z planem dla swojego teamu.

saletrosanazoty-starttyskie

budpolLottoToskana