Słowo Prezesa Zarządu Unii Tarnów

30/05/2016 15:03:13

Drodzy!

Niestety przegraliśmy walkę o Krystiana Rempałę. Walkę, którą podjęliśmy natychmiast, a która trwała nieustannie przez 6 dni i 6 nocy. Widać, Ktoś w górze, miał inne plany.

W imieniu swoim własnym jak i całego Klubu, chciałbym serdecznie podziękować wszystkim, którzy razem walczyli:
Dyrekcji Wojewódzkiego Szpitala Specjalistycznego Nr 2 w Jastrzębiu-Zdroju z Panią Dyrektor Grażyną Kuczera na czele, wraz z zespołem lekarzy specjalistów. Prezydentowi Miasta Tarnowa – Panu Romanowi Ciepieli oraz Wiceprezydent – Pani Dorocie Krakowskiej za otwartość i pomoc.

Zarządowi Grupy AZOTY oraz pracownikowi PR-Łukaszowi Rozborskiemu za wszelką pomoc, otwartość, życzliwość.

Profesorowi Janowi Talarowi za pomoc i wiarę. Właścicielowi firmy DEKER – Józefowi Guzemu oraz biznesmenowi i sportowcowi o wielkim sercu – Panu Rafałowi Sonikowi za otwartość i błyskawiczną pomoc w organizacji transportu dla Profesora Talara. Podziękowania dla pracowników Galerii GEMINI Tychy i GEMINI Tarnów.

Prezesowi PGE Ekstraligi Wojciechowi Stępniewskiemu oraz członkom Zarządu i pracownikom za okazaną wyrozumiałość i życzliwość.

Prezesowi Row Rybnik S.A. – Krzysztofowi Mrozkowi za poświęcenie i oddanie. Zarządowi FOGO Unia Leszno w osobach Józefa Dworakowskiego i Ireneusza Igielskiego, Zarządowi BETARD Sparty Wrocław – Krystynie Kloc, Andrzejowi Rusko, Andrzejowi Łabudzkiemu – Prezesowi Stali Rzeszów oraz Maciejowi Zmorze i Michałowi Kuglerowi – reprezentującym Zarząd Stali Gorzów – za chęć niesienia pomocy, wsparcie dla rodziny Krystiana, każde dobre słowo i każdą pozytywną myśl. Wszystkim prezesom i zarządom pozostałych klubów ekstraligowych i pierwszoligowych.

Lekarzowi medycyny – Panu doktorowi Krzysztofowi Oleś oraz Tomaszowi Gollobowi, a także Darcy Ward Foundation.

Właścicielom firm: WESBUD – Wiesławowi Frys oraz SPAW-MAR – Mariuszowi Mamala za nieocenioną pomoc duchową, materialną i logistyczną, a także Dyrektor Zespołu Szkół Publicznych w Tarnowcu – Pani Annie Chmura.

Dziękuję serdecznie swoim współpracownikom ze Spółki Żużlowej, a także gronu osób, które było w tym trudnym czasie z nami, było gotowe nieść pomoc na różne sposoby, a których nie sposób teraz wymienić.

Dziękuję KIBICOM czarnego sportu za modlitwę, dobre słowa dla Krystiana i jego rodziny kierowane za pośrednictwem wszelkim dostępnych współcześnie mediów, a także za konkretną pomoc z ich strony.

„Śmierć nie jest kresem naszego istnienia, żyjemy w naszych dzieciach i następnych pokoleniach. Albowiem to dalej my a nasze ciała to tylko zwiędłe liście na drzewie życia” A. Einstein

Łukasz Sady
Prezes Zarządu Unii Tarnów ŻSSA