Skład MrGarden GKM Grudziądz zgodny z regulaminem

04/09/2016 21:28:46

Bardzo dużo osób wskazuje na błąd drużyny MrGarden GKM Grudziądz jeśli chodzi numery startowe zawodników rezerwowych. Informujemy, że wszystko było zgodne z regulaminem a Unia Tarnów ŻSSA nie ma podstaw by składać jakikolwiek protest. Oto wyjaśnienie:

Zgodnie z regulaminem drużyna podaje w składzie awizowanym 6 zawodników. Kierownictwo drużyny może dokonać 2 zmian, przy czym nie można zmieniać numeru startowego zawodnika, czyli jeżeli zawodnik X został zgłoszony z numerem 9 nie może być on przeniesiony na żadną inną pozycję, może być zastąpiony przez zawodnika, który nie był awizowany. Drużyna z Grudziądza awizowała następujący skład:

9. Peter Ljung
10. Tomasz Gollob
11. Rafał Okoniewski
12. Krzysztof Buczkowski
13. Artiom Łaguta
14. Mike Trzensiok

Przed meczem kierownictwo desygnowało z numerem 15 Mateusza Rujnera, a Mikea Trzensioka zastąpił Marcin Nowak. Wszystko zgodnie z regulaminem.

Wiele wątpliwości wywołała tablica w parku maszyn (fot. poniżej) na której juniorzy MrGarden GKM Grudziądz mają inne numery niż w rzeczywistości. Otóż tablica ta nie jest oficjalnym składem zgłoszonym do meczu. Zgłoszenie składów odbywa się za pomocą specjalnych druków, które przekazywane są sędziemu zawodów. Tablica jest tylko ułatwieniem na potrzeby telewizji i zamiana numerów startowych była błędem organizatora. Nie jest to jednak podstawą do protestu, gdyż wszystkie dokumenty przekazane sędziemu zawodów były prawidłowe.

tab

ewinner