Rohan Tungate

Australijczyk urodził się w Kurri Kurri 27 stycznia 1990 roku. W Europie debiutował w wieku 22 lat w brytyjskiej Premier League w ekipie czarownic z Ipswich. Do ligi polskiej trafił w 2014 roku reprezentując gnieźnieński Start. Później punktował dla Orła Łódź, gdzie startował do sezonu 2020.

Minione rozgrywki ligowe w eWinner Pierwszej Lidze Żużlowej zakończył ze średnią na poziomie 2,35 występując we wszystkich czternastu spotkaniach. Dobre występny na zapleczu PGE Ekstraligi poskutkowały kontraktem na zasadach gościa w ekipie z Zielonej Góry. Tam w trzech spotkaniach wykręcił średnią 1,308, ale pozostawił po sobie dobre wrażenie. Australijczyk startował także w szwedzkiej Bauhaus Ligan, gdzie był trzecim najlepiej punktującym zawodnikiem ligi ze średnią 2,579 punktów na bieg.

Profil zawodnika

Data urodzenia
27 stycznia 1990
Kluby