„Razem sięgniemy najwyższych celów” – Artem Łaguta

21/03/2014 0:00:00

Dziś na torze przy ulicy Zbylitowskiej 3 odbył się kolejny trening zawodników tarnowskiej Unii. Na treningu pojawili się praktycznie wszyscy zawodnicy, nie zabrakło Rosjanina – Artema Łaguty.

Młodszy z braci Łaguta bardzo dobrze radzi sobie na tarnowskim owalu, który po zimie uległ nieco zmianie. – Po nowej nawierzchni jeździ mi się całkiem dobrze, chociaż nie odczuwam wielkiej zmiany (śmiech). Jedyne, co zauważyłem to stało się trochę bardziej przyczepnie – stwierdza.

W ubiegłym roku Rosjanin bardzo dobrze radzili sobie w drużynie tarnowskich Jaskółek. Tarnowscy fani maja nadzieję, że tak samo będzie w zbliżającym się sezonie. – Bardzo bym chciał, aby moja forma była bardzo dobra. Potrzebna mi jest duża ilość sparingów, a także sporo treningów tutaj w Tarnowie – mówi.

Dobra postawa zawodnika w ubiegłym sezonie sprawiła, ze nie zamierza on wprowadzać rewolucji do swojego sprzętu. – Będzie on taki sam jak w ubiegłym sezonie. Silniki radziły sobie nie źle, więc też pozostaną – zdradził.

Podczas zimowej przerwy w szeregach Unii Tarnów doszło do kilku zmian. Artem jest jednak bardzo pozytywnie nastawiony i wierzy, że tarnowską Unie stać na bardzo dużo. – Greg jest bardzo dobrym zawodnikiem. Krzysztof tez radzi sobie dobrze na naszym torze. Wierzymy w to, ze będzie dobrze i powalczymy o najwyższe cele – przekonuje.

W ubiegłym sezonie wśród tarnowskich fanów na trybunach zasiadała żona Artema wraz z ich synkiem. Jak przyznaje zawodnik obecność bliskich osób jest dla niego bardzo ważna. – Bardzo się, cieszę, że są ze mną w Tarnowie. Jest wtedy mniej stresu, bo wiem, że oni tutaj przy mnie są i mnie wspierają razem z innymi Kibicami.

Na sam koniec Rosjanin pragnął przekazać kilka słów fanom tarnowskich Jaskółek. – Wszystkich serdecznie zapraszam na mecze. Kibicujcie głośno, a razem sięgniemy najwyższych celów – zakończył.

DIAGMEDICA & HOLI-MED

Arveel