Prezentacja Jaskółek w Galerii Tarnovia!

16/02/2017 8:35:57

W piątek 3 marca o godzinie 19:00 w Galerii Tarnovia tarnowskim Kibicom zaprezentują się wszyscy żużlowcy Grupy Azoty Unii Tarnów, którzy w sezonie 2017 będą walczyć o powrót drużyny do PGE Ekstraligi. Prezentacja Jaskółek odbędzie się w głównym holu galerii obok Perfumerii Douglas.

W nowym sezonie liderem Grupy Azoty Unii Tarnów ma być Kenneth Bjerre, który punkty dla ekipy z Mościc zdobywa już od dwóch sezonów. Do drużyny po kilku latach spędzonych w Łodzi powrócił Jakub Jamróg, który na pierwszoligowych torach jest bardzo skutecznym zawodnikiem. Obok wspomnianej dwójki sternicy tarnowskiego klubu liczą na punkty Petera Ljunga i Mikkela Michelsena. Doświadczony Szwed z Jaskółką na plastronie startował już w latach 2007-2008. Z kolei młody Duńczyk po nieudanym sezonie 2016 z pewnością będzie chciał się zrehabilitować i nawiązać do wyników osiąganych w polskiej lidze w 2015 roku. Seniorski skład drużyny prowadzonej przez Pawła Barana i Mirosława Cierniaka uzupełnią Artur Mroczka i Artur Czaja, którzy również mają sporo do udowodnienia. Liderem formacji młodzieżowej w nowym sezonie będzie Patryk Rolnicki, który nabrał w ostatnim sezonie sporo doświadczenia na torach PGE Ekstraligi. O miejsce drugiego młodzieżowca powalczą powracający z wypożyczenia Michał Nowiński oraz Kacper Konieczny. W odwodzie trenerzy mają również Piotra Pióro i Krystiana Stefanowa, którzy na jesień uzyskali żużlowy certyfikat.

Dla wszystkich Kibiców, którzy w piątkowy wieczór pojawią się w Galerii Tarnovia będzie to znakomita okazja do spotkania wszystkich zawodników. Nie zabraknie pamiątkowych fotografii, czy autografów.