Premiera filmu Żużel i spotkanie z Kołodziejem i Kozą!

07/12/2021 21:23:12

W najbliższy piątek  16 lipca o godzinie 19:00 w Kinie Millenium w Mościcach odbędzie się uroczysta premiera filmu „Żużel” Doroty Kędzierzawskiej. Bilety do nabycia online w cenie 20zł normalny i 18zł ulgowy. Więcej informacji na stronie: csm.tarnow.pl.

Po seansie Kamil Morydz poprowadzi z pewnością interesującą rozmowę z wychowankami Unii Tarnów – Januszem Kołodziejem i  Ernestem Kozą, którzy opowiedzą o swoich doświadczeniach i pasji żużlowej.

Ponadto, tylko podczas uroczystej premiery widzowie w holu Centrum Sztuki Mościce będą mogli zobaczyć motocykle żużlowe, kevlary i inne akcesoria związane z tym sportem.

O filmie:
Mistrz żużlowy Lowa (Tomasz Ziętek) jest obiektem westchnień kobiet i źródłem zazdrości rywali z toru (Mateusz Kościukiewicz). Pogodny, miły dla ludzi, „zwyczajny”, ma frajdę z życia i tego, co robi. Jednak szelmowski uśmiech chłopaka skrywa codzienne zmagania ze strachem, widmem kontuzji i wypadków na żużlowych stadionach. Wszystko komplikuje się jeszcze bardziej, kiedy na drodze Lowy staje śliczna Roma (Jagoda Porębska). Czy zakochany w prędkości i motorach zawodnik, dla którego sport jest nie tylko szaleńczą, młodzieńczą pasją, ale też ucieczką od szarej rzeczywistości, znajdzie w swoim sercu miejsce na prawdziwą miłość?

wesbudSolektro

wia-lanwamexsamrozkwitnad-stawkiemmrowkampgk-1