Pracowity piątek tarnowskich zawodników

20/03/2014 0:00:00

W piątek w Gimnazjum nr 2 w Tarnowie o godzinie 10:00 odbędzie się kolejne spotkanie zawodników Unii Tarnów z tarnowską młodzieżą. Uczestniczyć w nim będą – Martin Vaculik i Kacper Gomólski.

Z kolei w spotkaniu w Lisiej Górze w tamtejszym Zespole Szkół pojawi się nowy nabytek Unii TarnówKrzysztof Buczkowski wraz z Mateuszem Borowiczem oraz kierownikiem drużyny Pawłem Baranem. Będą to kolejne spotkania mające na celu promocję sportu żużlowego wśród dzieci i młodzieży w regionie tarnowskim.

O godzinie 14:00 gościem w Radiu Kraków będzie Krzysztof Buczkowski, który opowie o planach na najbliższy sezon i kontrakcie z Unią Tarnów.

Po południu tarnowscy zawodnicy odbędą z swój czwarty już w tym sezonie trening przy Zbylitowskiej. Na torze pojawią się wszyscy zawodnicy Jaskółek, poza Gregiem Hancockiem, który w piątek startuje w turnieju pożegnalnym Gary Havelocka. Podobnie będzie także w sobotę. Z kolei Amerykanin pierwsze kółka na tarnowskim obiekcie będzie kręcił w poniedziałek przed oficjalna prezentacją drużyny Unii Tarnów.