Piknik Olimpijski z udziałem przedstawicieli Jaskółek

12/06/2013 0:00:00

Na tegorocznym Pikniku Olimpijskim pojawili się przedstawiciele Unii Tarnów: dyrektor ds. marketingu Piotr Czuban oraz junior Jaskółek Ernest Koza.

Obaj powiedzieli, że Enea Ekstraliga jest najmocniejszą ligą świata, a nasi zawodnicy należą do absolutnego topu i to właśnie speedwayowi należałoby się miano sportu narodowego! –Polski żużel to najlepsza liga, najlepsi zawodnicy klubowi, najlepsi wychowankowie. A gdy patrzymy na piłkarzy – no cóż, jest słabo. To żużel jest dyscypliną, z której możemy być dumni i to żużel powinien być naszym sportem narodowym! – powiedział Piotr Czuban.

Dyrektor ds. marketingu uważa, że żużel jest perełką wśród wszystkich sportów, zwłaszcza tych motorowych. – Uświadomić społeczeństwu, że ten piękny, emocjonujący sport w którym dużo się dzieje, w którym kultura kibicowania jest na bardzo wysokim poziomie, aby stał się naszą perełką wśród sportów, przede wszystkim wśród sportów motorowych – powiedział.

Piotr Czuban wypowiedział się także o szansach Unii w lidze. – Staramy się, aby zespół, który jest skompletowany, który dobrze funkcjonuje wszedł  do fazy play-off. Pokażemy jeszcze  w końcówce tego sezonu, że jesteśmy waleczną drużyną – zapowiedział.

Na temat wartości zespołu krótko wypowiedział się wychowanego tarnowskiego klubu – Ernest Koza. –Trener Cieślak wiedział co robi, gdy składał taką ekipę, która naprawdę potrafi jechać – powiedział.

Młody junior Jaskółek także uważa, że mamy w Polsce najsilniejszą ligę na świecie. – Enea Ekstraliga jest najmocniejszą ligą na świecie, wszyscy zagraniczni zawodnicy chcą tutaj jeździć – zauważył Ernest Koza.

W dziale Archiwum TV zamieściliśmy nagania video z Pikniku Olimpijskiego.