PGE Ekstraliga

Patrick Hougaard brązowym medalistą Drużynowych Mistrzow Danii

Dziś w Danii na torze Esbjerg rozegrany został czwórmecz finałowy, pomiędzy 4 najlepszymi drużynami w sezonie 2013 mający na celu wyłonienie medalistów. Zawody zakończyły się  zwycięstwem faworyzowanych gospodarzy, drużyny Esbjerg Motorsport. Wygrali oni zawody, a dodatkowo mieli już na starcie doliczone 4 punkty. Drugie miejsce przypadło drużynie Fjelsted, a brązowy medal zdobyli zawodnicy Holsted. 4 miejscem musieli zadowolić się żużlowcy Slangerup. Najlepszym zawodnikiem brązowych medalistów okazał się Patrick Hougaard, który zdobył 14 punktów. Drużyna Slangerup musiała radzić sobie bez swojego lidera – Leona Madsena, który podcza ostatniego ligowego spotkania w Polsce narzekał na problemy ze zdrowiem.

Esbjerg 41:
Niels Kr Iversen 14