PGE Ekstraliga

Optymizm Macieja Janowskiego

Maciej Janowski
w ostatnich spotkaniach Unii Tarnów spisuje się coraz lepiej, wyrastając na jednego z liderów drużyny.

W ostatnim spotkaniu z Bydgoszczą Magic musiał tylko raz pogodzić się z porażką. W wyścigu dziewiątym jego pogromcą okazał się Aleksandr Łoktajew. –  Sasza pokazał, że nie był tutaj najwolniejszym zawodnikiem na torze, jechał bardzo dobrze. W tym jednym wyścigu nie uciekł mi co prawda daleko, ale jechał po tej najkorzystniejszej linii i nie mogłem go dopaść – powiedział.

Zawodnik Jaskółek cieszy się zwłaszcza ze zwycięstwa nad Gregiem Hancockiem. – Zwycięstwa nad Gregiem zawsze budują i motywują. Jeżeli zwyciężasz z Amerykaninem to znaczy, że wszystko powoli wraca na dobre tory – dodał.

Maciej jest bardzo zadowolony z wyniku drużyny, która powoli zaczyna się rozkręcać. – Co do samego spotkania, to super, że odnieśliśmy tak pewną wygraną. Wszyscy pojechali bardzo fajne spotkanie. Od początku dobrze udało się rozpędzić motocykle także to cieszy – zakomunikował.

Już w niedzielę Jaskółki wyjadą na trudny mecz ligowy do Zielonej Góry. Zawody powinny być bardzo wyrównane. – Każdy przeplatał jakieś delikatne problemy w trakcie trwania rozgrywek. Z zawodów na zawody jest progres i z tego trzeba być najbardziej zadowolonym. Do województwa lubuskiego jedziemy powalczyć o jak najlepszy wynik. Trzeba wierzyć w wygraną – zakończył.

saletrosanazoty-starttyskie

budpolLottoToskana