Mikkel Michelsen: „Jestem tutaj szczęśliwy”

09/11/2016 11:22:58

Mikkel Michelsen zdecydował się przedłużyć kontrakt z tarnowskim klubem na sezon 2017. Sezon 2016 nie potoczył się po jego myśli, ale jak sam obiecuje zrobi wszystko, aby awansować z Unią do Ekstraligi. W rozmowie z nami opowiedział także o planach indywidualnych na sezon oraz o tym jak spędza wolny czas. Serdecznie zapraszamy.

– Przemysław Frączek: Mikkel, zdecydowałeś się ponownie podpisać kontrakt w Tarnowie. Jesteś zadowolony z tego faktu?
– Mikkel Michelsen
: Oczywiście. Gdybym nie był tutaj szczęśliwy nie podpisałbym ponownie kontraktu. Tak więc odpowiedź jest prosta: lubię Tarnów, lubię tutejszych fanów, klub. Podoba mi się atmosfera jaka tu panuje.

– PF: Wielu zawodników uważa, że tor w Tarnowie jest trudny. Czy Ty po roku jazdy poznałeś już wszystkie ścieżki? Lubisz tutaj startować?
– MM
: Rzeczywiście ten tor nie jest łatwy. Jest bardzo specyficzny. Uważam jednak, że ten rok pozwolił mi go lepiej poznać i to powinno zaowocować w sezonie 2017.

– PFJakie są Twoje główne cele na rok 2017 jako zawodnik Unii Tarnów oraz w zawodach indywidualnych?
– MM
: Cel dla Unii jest jeden – awans do Ekstraligi. To jest to do czego będziemy dążyć, a ja obiecuję, że dam z siebie 100%, aby ten cel osiągnąć. Co do celów indywidualnych to jeszcze nie postawiłem ich sobie w pełni. Świetnie byłoby awansować do cyklu SEC i to chciałbym uczynić, ale jak będzie pokaże sezon.

– PF:  Jesteś młodym zawodnikiem. Czy jazda w PLŻ może jeszcze podnieść Twoje umiejętności?
– MM
: Nie jestem już taki młody… Oczywiście, że i tam mogę podnosić swoje umiejętności. Tak naprawdę nie ma znaczenia w jakiej lidze się startuje. Jeśli zawodnik tylko tego chce to wszędzie może podnosić umiejętności.

– PF: Jakie masz plany odnośnie startów w innych ligach?
– MM
: W Danii będę startował dalej w tym samym klubie. Chciałbym także jeździć w Szwecji, ale na tą chwilę nie jest to jeszcze w 100% pewne.

– PF: Jak zamierzasz spędzić przerwę od żużla?
– MM
: Przede wszystkim zamierzam ciężko trenować, tak, aby być pewnym, że w nowym sezonie będę w formie na 100% możliwości. Oczywiście zamierzam także odpocząć i spędzić trochę czasu z moimi znajomymi. Mam w planach także odwiedzić moich sponsorów.

– PF: Na koniec może chciałbyś coś powiedzieć do kibiców w Tarnowie?
– MM
: Pewnie. Chciałbym powiedzieć, że już teraz nie mogę doczekać się, aż Was wszystkich zobaczę! Mam nadzieję, że będziecie nas mocno wspierać podczas sezonu w PLŻ. Bardzo tego potrzebujemy, abyśmy wszyscy walczyli o wspólny cel!