PGE Ekstraliga

Leon startuje w Danii, Maciek w Anglii

Dzisiejszego popołudnia rozpoczynają się rozgrywki Duńskiej Superligi. W pierwszym meczu Team Fjelsted podejmował będzie Slangerup Speedway Klub. W drużynie gości wystąpi zawodnik naszego klubu Leon Madsen. Po bardzo dobrym sezonie zmieniono mu kategorię z B na A (A to najwyższa kategoria). Leon zdecydował się na zmianę barw klubowych. Wiadomo już, że będzie musiał odpuścić kilka meczów, gdyż działacze zakontraktowali innego zawodnika z kategorią A, dobrze znanego Madsenowi Grega Hancocka. Jankes ma wystartować w 2-4 meczach i właśnie tyle spotkań będzie musiał odpuścić Duńczyk. Na inaugurację jednak znalazł się w składzie swojej drużyny. Zawody rozpoczną się o godzinie 18.30.

Kolejny start czeka Maćka Janowskiego w Anglii. Tym razem drużyna Poole Pirates uda się na wyjazdowe spotkanie do Kings Lynn, aby zmierzyć się z tamtejszymi Gwiazdami. Początku sezonu na Wyspach Brytyjskich Magic nie może zaliczyć do udanych . Dobre występy przeplatał słabszymi. Forma ta znalazła również potwierdzenie w Polsce, gdzie po świetnym meczu z FOGO Unią Leszno przyszło bardzo słabe spotkanie we Wrocławiu. Kibice liczą na poprawę rezultatów. Początek spotkania o godzinie 20.30.

Już teraz zapraszamy na wieczorne relacje z obu meczów naszych zawodników.

saletrosanazoty-starttyskie

budpolLottoToskana