Kenneth Hansen pierwszym zawodnikiem na sezon 2023!

24/08/2022 12:30:35

Kenneth Hansen pierwszym zawodnikiem, który uzgodnił warunki kontraktu i pozostanie w naszej drużynie na sezon 2023. Duńczyk zmagania w sezonie 2022 zakończył ze średnią 1,58 pkt/bieg. Niestety Kennetha nie ominęły kontuzje, co miało z pewnością wpływ na jego wyniki. Sam zawodnik jak i kierownictwo klubu wspólnie uznali, że w tej współpracy drzemie jeszcze spory potencjał i postanowili kontynuować ją w przyszłym sezonie.

Kenneth dodatkowo wprowadza do drużyny bardzo dobrą atmosferę. Widać to zarówno w parku maszyn, jak i na torze. Jest ponadto bardzo aktywny jeśli chodzi o współpracę z młodymi zawodnikami z Danii. Jej efektem jest między innymi sprowadzenie do Tarnowa Williama Drejera, który okazał się sporym wzmocnieniem formacji młodzieżowej. Z kolei po zakończeniu przez naszą drużynę sezonu w Polsce, Kenneth pomógł miejscowym zawodnikom, tj. Patrykowi Rolnickiemu i Piotrowi Pióro w zorganizowaniu startów w lidze duńskiej. To wszystko sprawiło, że obie strony postanowiły kontynuować współpracę mając głęboką nadzieję, że w nowym sezonie będzie ona jeszcze bardziej owocna.

Bardzo się Cieszę że Kenneth Hansen będzie w przyszłym sezonie reprezentować barwy naszego klubu. Jestem pewien, że jego postawa na torze oraz dobry duch wnoszony do drużyny pozwoli nam osiągać najwyższe cele, a kluczowym niewątpliwie będzie zwycięstwo ligi – powiedział Przewodniczący Rady Nadzorczej Daniel Bałut.

DIAGMEDICA & HOLI-MED

Arveel