Kenneth Bjerre po upadku: „Potrzebuję kilka dni odpoczynku”

Przemysław Frączek

Do bardzo groźnego upadku w meczu pomiędzy Euro Finannce Polonią Piła a Grupa Azoty Unią Tarnów doszło w biegu numer 7. Na wyjściu z pierwszego wirażu podniosło Tomasza Gapińskiego, który zahaczył o tył motocykla Kennetha Bjerre. Na tor upadł także Adrian Cyfer. Kenneth Bjerre wstał o własnych siłach, ale po 3 wyścigach zakończył swój udział w zawodach. Nasz kapitan uspokaja – jest mocno poobijany, ale na kolejny mecz powinien być w pełni sił – Podczas wypadku mocno uderzyłem się w głowę. Ze względów bezpieczeństwa stwierdziłem, że nie wyjadę już więcej na tor, ponieważ nie czułem się zbyt dobrze. Mam też sporego guza na goleniu, ale nie mam żadnych złamań. Mam nadzieję, że kilka dni odpoczynku sprawi, że znów będę gotowy do jazdy – przekazał nam krótko Kenneth Bjerre.

saletrosanazoty-start

tyskie