PGE Ekstraliga

Kenneth Bjerre kolejny rok w Tarnowie!

Marcin Michoń

Unia Tarnów rozpoczęła budowę składu na sezon 2017. Tarnowianie w nowym sezonie wystartują w Nice PLŻ, gdzie będą walczyć o szybki powrót do najwyżej klasy rozgrywkowej. Dzisiaj jako pierwszy na nowy kontrakt z Jaskółkami zdecydował się Kenneth Bjerre. Dla doświadczonego Duńczyka będzie to już trzeci rok w barwach tarnowskiego klubu.

Miniony sezon Kenneth Bjerre zakończył ze średnią 1,803 co dało mu 23 miejsce wśród najskuteczniejszych w PGE Ekstralidze.

Ważne kontrakty z tarnowskim klubem mają ponadto juniorzy – Patryk Rolnicki i Kacper Konieczny, a także Piotr Pióro i Krystian Stefanów, którzy pod koniec sezonu zdali egzamin na żużlowy certyfikat.

saletrosanazoty-starttyskie

budpolLottoToskana