Jubileuszowy rok Jaskółek!

Marcin Michoń

Historia sekcji żużlowej Unii Tarnów na dobre rozpoczęła się wiosną 1957 roku, gdy rozpoczęto budowę toru żużlowego. Zalążek tarnowskiego speedwaya stanowili wówczas m.in.: Władysław Kamiński, Marian Curyło, Benedykt Bogdanowicz, Józef Śledź oraz Zygmunt Pytko.

Sezon 2017 będzie dla żużlowców Unii Tarnów wyjątkowy, ponieważ klub obchodzić będzie 60 lat istnienia. Z tej okazji przygotowywany jest harmonogram kilkunastu imprez okolicznościowych, który niebawem zostanie zaprezentowany. Całym obchodom towarzyszyć będzie okolicznościowe logo, a w sprzedaży będzie pamiątkowy kalendarz z archiwalnymi zdjęciami.

logoslider-logo

W tym sezonie nieco inne będą również karnety, które swoim wyglądem będą nawiązywać do początków sportu żużlowego w Tarnowie. O sprzedaży karnetów oraz ich cenach będziemy wkrótce informować.

saletrosanazoty-startokocim