PGE Ekstraliga

Jestem trzeźwym kierowcą. A Ty?

Marcin Michoń

Wraz z otwarciem sezonu żużlowego na stadionie Unii Tarnów w regionie tarnowskim rusza akcja „Jestem trzeźwym kierowcą. A Ty?”, Którą organizuje sieć sklepów AL.CAPONE we współpracy z marką OKOCIM. Partnerami są Komenda Miejska Policji w Tarnowie, Sportowa Spółka Żużlowa Unia Tarnów, Klub Motocyklowy Riders of IPA oraz Polska Grupa Promocyjna, a twarzą akcji został utytułowany zawodnik Unii Tarnów Janusz Kołodziej. Podczas meczów tarnowskich Jaskółek na stadionie oraz w sklepach Al.Capone będą rozdawane naklejki „Bądź odpowiedzialny – piłeś NIE jedź!”, które będzie można umieścić na tylnej szybie samochodu.

Celem akcji jest zwrócenie uwagi społeczeństwa na problem jazdy pod wpływem alkoholu, która według danych Policji jest jedną z głównych przyczyn wypadków na drodze.

baner kołodziej

saletrosanazoty-starttyskie