Jaskółki zaprezentowane!

04/03/2016 18:26:00

W niedzielę 3 kwietnia na Stadionie Miejskim w Tarnowie odbyła się oficjalna prezentacja drużyny Unii Tarnów dla Kibiców. Przy licznie zgromadzonej publiczności na trybunach stadionu zostali zaprezentowali wszyscy zawodnicy Jaskółek, poza Piotrem Świderskim, który nie zdążył na samolot po wczorajszym meczu na Wyspach. Zawodnicy opowiadali o celach i planach na najbliższy sezon. Wcześniej zaprezentowali się adepci UKS Jaskółki Tarnów prezentując swoje umiejętności na motocyklach do mini żużla.

IMG_0799

MVI_0771

Po zakończonej prezentacji odbył się konkurs mechaników w którym zadaniem była jak najszybsze zmianie koła w motocyklu oraz regulacja sprzęgła. Tutaj najlepszy okazał się mechanik Kennetha Bjerre.
IMG_0848
Po zakończeniu zmagań mechaników otwarto bramy na murawę stadionu na której żużlowcy Unii czekali na Kibiców. Z każdym zawodnikiem można było zamienić kilka zdań, zrobić pamiątkową fotografię czy po prostu wziąć autograf.
IMG_0827
Niedzielną imprezę uświetnili szczudlarze rozdający plakaty, fotobudka w której można było wykonać pamiątkową fotografię, stoisko z watą cukrową, czy stoisko do malowania twarzy dla najmłodszych.
IMG_0727
Jaskółki powoli kończą przygotowania do nowego sezonu. We wtorek zmierzą się w meczu towarzyskim z Betard Spartą Wrocław w Mościcach, w sobotę będą już walczyć w Grudziądzu o punkty ligowe. Z kolei pierwszy mecz ligowy w Tarnowie już 16 kwietnia.

IMG_0704

ewinner