Jaskółki w ćwierćfinale Elitserien

08/19/2013 0:00:00

Już jutro na szwedzkich torach dojdzie do pierwszych pojedynków ćwierćfinałowych. Rywalizacja w dwóch pojedynkach ma  wyłonić rywali dla Piraterny Motali i Dackarny Malilla, które zajęły dwa pierwsze miejsca po rundzie zasadniczej. Smederna Eskilstuna zmierzy się z Indianerną Kumla, a Vastervik Speedway podejmie Elit Vetlandę. W drugim z tych pojedynków wystartują zawodnicy Unii Tarnów. Drużynę Mistrzów Szwecji reprezentować będą Martin Vaculik i Janusz Kołodziej. Zawodnicy Bose Wirebranda po słabym początku sezonu musieli do końca walczyć o miejsce w czołowej szóstce i zapewnili je sobie dopiero w ostatniej kolejce. Teraz jednak rywalizacja zaczyna się od nowa. Życzymy naszym zawodnikom udanego występu i awansu do kolejnej fazy rozgrywek. Początek spotkania o godzinie 19.00.

saletrosanNOXY

ewinner

tyskie

wia-lanwamexsamrozkwitnad-stawkiemmrowkampgk-1megaelkrystankluzahektordunajecdekercezarcarsprintarkanagriaRigatoniMATBUDCINEMA 3DGaleria TarnoviaTarnowska TV HDKLICH