PGE Ekstraliga

Jaskółki powalczą w Finale MMPPK !

Już jutro na torze w Gdańsku, odbędzie się Finał Młodzieżowych Mistrzostw Polski Par Klubowych w których udział wezmą także tarnowskie Jaskółki.

Awans do Finału uzyskało sześć Ekstraligowych zespołów, a na gdańskim owalu zaprezentują się także miejscowi juniorzy. Spośród wszystkich drużyn trudno wskazać faworytów, ponieważ każdy klub wystawił najmocniejszą, juniorską parę.

Tarnowscy Kibice na pewno będą liczyć na dobrą postawę Kacpra Gomólskiego, który jest bardziej doświadczonym zawodnikiem, niż jego klubowy kolega – Mateusz Borowicz. Pomimo to, zarówno Mateusz jak i Kacper przyczynili się do wywalczonego wczoraj brązowego medalu DMP 2013, a na torze w Gdańsku na pewno powalczą o kolejny medal w tym roku.

Sezon do udanego może zaliczyć także częstochowski zawodnik – Artur Czaja, który w każdych zawodach pokazuje swoją wielką waleczność i to na niego w jutrzejszych zawodach liczyć będą działacze Klubu z Częstochowy

Wśród wszystkich zawodników na przód wychodzi także Paweł Przedpełski (Unibax Toruń), który jest odkryciem sezonu 2013 i na pewno na torze w Gdańsku będzie próbował to udowodnić.

Emocji na pewno nie zabraknie! Pierwszy bieg rozpocznie się punktualnie o godzinie 16:30. Wstęp na podstawie programu zawodów, który jest do nabycia w cenie 10 złotych. Sędzią zawodów będzie Ryszard Bryła.

Awizowane składy:

Unia Tarnów