Jaskółki odwiedziły Szkołę w Bobowej!

12/13/2019 17:22:24
Marcin Michoń

W piątek 13 grudnia gościliśmy w Zespole Szkół Zawodowych im. Stanisława Wyspiańskiego w Bobowej. Spotkanie zostało zorganizowane przez Tarnowskie Towarzystwo Żużlowe oraz Uczniowski Klub Sportowy Jaskółki Tarnów.

W spotkaniu uczestniczył zawodnik Unii Tarnów Ernest Koza wraz z trenerem Pawłem Baranem. Licznie zgromadzeni uczniowie mieli okazję poznać tajniki sportu żużlowego od kuchni. Trener UKS Jaskółki Tarnów Mirosław Cierniak wraz adeptem ze swojej szkółki opowiedzieli jak wygląda szkolenie w ich klubie. Nie zabrakło wspomnień, zdjęć i autografów.

Uczniowie chętni zadawali pytania, a także brali udział w konkursach za co otrzymali gadżety ufundowane przez Grupę Azoty oraz Tarnowskie Towarzystwo Żużlowe.

grupa-azotyUnia Tarnów od wielu lat wspierana jest przez największy koncern chemiczny w Polsce – Grupę Azoty. Główny Partner klubu Grupa Azoty zajmuje się m.in. produkcją nawozów mineralnych i wieloskładnikowych. Ponadto takie produkty jak kaprolaktam, poliamid, alkohole OXO czy biel tytanowa mają silną pozycję w sektorze chemicznym oraz zajmują swoje zastosowanie w wielu gałęziach przemysłu.

saletrosanNOXY

tyskie

wia-lanwamexsamrozkwitnad-stawkiemmrowkampgk-1megaelkrystankluzahektordunajecdekercezarcarsprintarkanankopolagriaRigatoniMATBUDKARMOTCINEMA 3DGaleria TarnoviaTarnowska TV HDKLICH

AMS Iveco