Janusz Kołodziej odchodzi z Tarnowa!

19/10/2016 13:13:51

W dniu dzisiejszym Janusz Kołodziej za pośrednictwem swojego FanPage poinformował, że w przyszłym sezonie nie będzie reprezentował barw Unii Tarnów. Poniżej oświadczenie zawodnika.

Oświadczenie Janusza Kołodzieja,

Drodzy Kibice!! Sezon 2016 był dla nas wszystkich bardzo trudny.
Przede wszystkim w związku z tragicznym wypadkiem Krystiana.
Poza tą ogromną tragedią, która według mnie najbardziej wpłynęła na nasz wynik sportowy, zdarzyło się wiele złego z naszą jazdą, która doprowadziła do spadku z PGE Ekstraligi.

Przed sezonem mówiłem, że osłabiając skład z roku na rok może zabraknąć w końcu szczęścia i sama chęć i wola walki może nie wystarczyć do osiągnięcia kolejnych sukcesów.

Sytuacja na dziś jest oczywista-Unia Tarnów będzie jeździła w NICE PLŻ.
Mimo tego, jak każdy wie, rozważałem mozliwość jazdy w niższej klasie rozgrywkowej. Liczyłem jednak na to, że po tak trudnym sezonie nastąpi pewne odświeżenie, reset i zmotywuje to więcej instytucji poza Grupą Azoty, które mogłyby wesprzeć Klub pod względem organizacyjnym, finansowym czy w inny sposób po którym można byłoby wyczuć, że klimat wokół żużla w Tarnowie się zmienia.
Nic takiego jednak się nie dzieje.

Biorąc pod uwagę przede wszystkim jazdę w niższej klasie rozgrywkowej, ale również okoliczności o których wspomniałem wcześniej podjąłem decyzję, że nie będę w sezonie 2017 jeździł w barwach Unii Tarnów.

Bardzo dziękuję wszystkim za ostatnie 5 lat, które spędziliśmy razem po moim powrocie do Tarnowa. Były to bardzo udane lata, w których zdobyliśmy wspólnie wiele medali. Przez wszystkie lata spędzone w Unii Tarnów dawałem z siebie wszystko będąc absolutnie oddanym temu Klubowi zarówno na torze jak i poza nim.

Kilka razy w ostatnich sezonach rezygnowałem również dla dobra Klubu z pieniędzy już zarobionych. W czasie rozmów o przyszłym roku nie było nawet tematu warunków finansowych ponieważ to nie finanse zadecydowały o moim odejściu.

Wielokrotnie byłem wyrozumiały na wszystko co się działo i o taką samą wyrozumiałość proszę w obecnej sytuacji.

Nie żegnam się tylko mówię DO ZOBACZENIA !!!
Janusz Kołodziej

DIAGMEDICA & HOLI-MED