PGE Ekstraliga

Jakub Jamróg wraca do Tarnowa!

Marcin Michoń

Jakub Jamróg podpisał dzisiaj kontrakt na sezon 2017 z Unią Tarnów. Wychowanek Jaskółek wraca tym samym do klubu z Mościc po kilku sezonach spędzonych w Orle Łódź.

W minionym sezonie na zapleczu PGE Ekstraligi Jakub Jamróg wykręcił średnią 2.11, będąc wielokrotnie liderem swojej drużyny. W drużynie z Tarnowa startował w latach 2009-2013 (w sezonie 2013 wystąpił tylko w jednym meczu ligowym Jaskółek, później został wypożyczony do klubu z Łodzi). Jednak szczególnie udany był dla niego rok 2012, kiedy wraz z Jaskółkami wywalczył złoty medal DMP, a także złoty MDMP oraz MPPK. Wielu Kibiców z pewnością pamięta Jego efektowne zwycięstwa w finałowym meczu ze Stalą Gorzów. Na swoim koncie ma także liczne zwycięstwa oraz miejsca na podium w zawodach krajowych i zagranicznych w tym IM Argentyny 2014/2015.

Do tej pory kontrakty z Unią Tarnów podpisali również – Kenneth Bjerre i Mikkel Michelsen. Ważne umowy mają juniorzy – Patryk Rolnicki, Kacper Konieczny, Piotr Pióro i Krystian Stefanów. W najbliższych dniach tarnowianie planują sfinalizować kolejne umowy.

saletrosanazoty-starttyskie

budpolLottoToskana