PGE Ekstraliga

Jacek Rempała zawodnikiem Unii Tarnów!

Marcin Michoń

Jacek Rempała podpisał kontrakt z Unią Tarnów. Urodzony 16 lutego 1971 zawodnik karierę rozpoczynał w Tarnowie w 1988 roku. W przeciągu całej swojej kariery wielokrotnie zdobywał najwyższe laury na arenie krajowej, wielokrotnie był reprezentantem Polski w zawodach młodzieżowych i seniorskich.
jr000009

Jacek Rempała na swoim koncie ma m.in. Brązowy i Srebrny Kask, srebro i złoto MDMP, brąz MIMP, dwa srebrne medale MMPPK oraz dwa srebrne krążki Drużynowych Mistrzostw Polski wywalczone z Unią Tarnów i Unią Leszno. Jest szesnastokrotnym uczestnikiem Finałów Indywidualnych Mistrzostw Polski.
21
Z Unią Tarnów związany był nieprzerwanie do 1997 roku. W latach 1998 – 1999 reprezentował barwy drużyny z Grudziądza, później klub z Leszna w latach 2000-2005. Następnie na rok przeniósł się do Lublina, by powrócić do Tarnowa i reprezentować macierzysty klub w sezonie 2007-2008. Rok 2009 to ponowny powrót do Lublina, skąd na kolejne dwa sezony przeniósł się do Łodzi. W sezonie 2012 zdobywał punkty dla Rybniczan, a w 2014 dla Wilków z Krosna.
12

saletrosanazoty-starttyskie