PGE Ekstraliga

Informacja prasowa

Darmowy wstęp na mecz żużlowy zespołu Unia Tarnów – Stal Gorzów zaplanowany w Tarnowie na niedzielę, 28 kwietnia mieć będą honorowi dawcy krwi. Bezpłatne bilety spełniającym wymagania osobom rozdawać będzie Robert Wardzała w piątek, 26 kwietnia, przy Placu Sobieskiego 2 w Tarnowie od g. 15 do 17. Dokumentem upoważniającym do skorzystania z oferty będzie zaświadczenie ze stacji krwiodawstwa działających przy tarnowskich szpitalach potwierdzające fakt honorowego oddania krwi w okresie od poniedziałku (22 kwietnia) do piątku (26 kwietnia). Akcja jest kontynuacją inicjatywy, z którą w ubiegłym sezonie wyszedł Robert Wardzała. Jego propozycję zaakceptowały władze spółki żużlowej i już na najbliższy mecz rozgrywany przez drużynę Unii Tarnów będzie można wejść za darmo. Z możliwości tej skorzystać będą mogły te osoby, które w tygodniu poprzedzającym mecz w tarnowskiej stacji krwiodawstwa honorowo będą oddawać krew. – To sposób promowania honorowego krwiodawstwa i równoczesnej popularyzacji tarnowskiego żużla – podkreśla poseł Robert Wardzała. Również w tym sezonie kierownictwo klubu zadeklarowało wsparcie dla tego pomysłu.

saletrosanazoty-starttyskie

budpolLottoToskana