Elitserien na start

06/05/2013 0:00:00

Już jutro, 7 maja rozpoczynają się rozgrywki w szwedzkiej Elitserien. Liga, która podobnie jak Polska Enea Ekstraliga cieszy się ogromną popularnością wśród zawodników. Nie inaczej wygląda to w przypadku zawodników naszego klubu. Piątka reprezentantów Unii Tarnów: Maciej Janowski, Martin Vaculik, Janusz Kołodziej, Artem Laguta i Leon Madsen zdecydowała się na jazdę w Szwecji. W związku z inauguracją postaramy się krótko przedstawić ich kluby oraz zbliżające się spotkania.

Na pierwszy ogień bierzemy Maćka Janowskiego. Magic nie zmienił klubu. Podobnie jak w Anglii tak i w Szwecji będzie Piratem. Drużyna z Motali to v-ce mistrz Szwecji. Trzon tej ekipy nie zmienił się. Oprócz Janowskiego kontrakty przedłużyli także Holder i Hancock. Skład uzupełniają bracia Pawliccy, Linus Sundstroem , Jonas Davidsson i Anton Rosen. Takie zestawienie sprawia, że Piraterna będzie z pewnością liczyć się w walce o najwyższe cele. W pierwszej kolejce zmierzą się z drużyną Smederny Eskilstuna. Oto awizowane składy:

Piraterna Motala:
9. Chris Holder
10. Linus Sundstroem
11. Jonas Davidsson
12. Maciej Janowski
13. Przemysław Pawlicki
14. Anton Rosen
15. Fredrik Engman

Smederna Eskilstuna:
1. Andreas Jonsson
2. Magnus Zetterstroem