PGE Ekstraliga

Edward Mazur zawieszony!

Młodzieżowiec Unii Tarnów Edward Mazur został zawieszony w prawach zawodnika przez tarnowski klub.

Wpływ na taką kolej rzeczy miała postawa zawodnika, a w zasadzie jej brak podczas zimowych przygotowań do sezonu. – Edward Mazur nie brał udziału w zimowych treningach drużyny. Swoich absencji nie usprawiedliwiał, tłumacząc się jedynie, że pracuje. Ponadto nie pojechał także na obóz szkoleniowy do Szklarskiej Poręby, informując klub dopiero dzień przed wyjazdem po mojej interwencji telefonicznej w tej sprawie. Tłumaczył się chorobą, jednak do tej pory nie przedstawił zwolnienia lekarskiego – komentuje kierownik drużyny Paweł Baran.

Wychowanek Jaskółek w tym sezonie kończy wiek juniora. – To jest jego ostatni rok w gronie młodzieżowców. W zimie nie zrobił kompletnie nic, a bez tego nie można zrobić w sezonie dobrego wyniku, stąd też decyzja o zawieszeniu Mazura – kończy Paweł Baran.

Edwarda Mazura prawdopodobnie nie zobaczymy w tym sezonie na torze, gdyż nie kontaktuje się on z klubem.

saletrosanazoty-starttyskie

budpolLottoToskana