PGE Ekstraliga

Dziś kolejne zmagania w Szwecji

Dziś kolejne zmagania na torach szwedzkich. W awizowanych składach na wszystkie spotkania widnieją nazwiska tylko dwóch Jaskółek.

Vargarna Norrkoeping podejmie u siebie Elit Vetlandę. W składzie gości znalazł się Martin Vaculik. Brak natomiast Janusza Kołodzieja. Drużyna z Norrkoeping zajmuje ostatnią pozycję w tabeli, a więc przed drużyna Martina Vaculika duża szansa na zdobycie kolejnych punktów i poprawę swojej pozycji w tabeli. Przed tą kolejką Elit Vetlanda zajmuje 6 pozycję.

W drugim spotkaniu Dackarna Malilla podejmie na własnym torze Hammarby Sztokholm. W składzie stołecznej drużyny brak Artema Laguty, znalazł się za to Leon Madsen. Przypomnijmy jednak, że Leon nie startował w żadnych zawodach od czasu upadku w Bydgoszczy. Hammarby również potrzebuje punktów, bowiem zajmuje 7 miejsce, ale na ciężkim terenie w Malilli będzie o nie niezwykle ciężko.

Oprócz wyżej wymienionych zawodników w składach brak Macieja Janowskiego i Patricka Hougaarda. Wszystkie spotkania rozpoczną się o godzinie 19.00.

saletrosanazoty-starttyskie

budpolLottoToskana